לייזר ללא כאב: איזו שיטה משיגה תוצאות הכי טובות עם הכי פחות כאב?
יש הליכי לייזר רבים שזמינים היום להסרת שיער עודף ולא רצוי מהגוף, והמכנה המשותף של כולם הוא עצירת צמיחת שיער. כלומר, עם כל טיפול, וככל שתתמידו, השיער אמנם ימשיך לצמוח, אבל בכמות, בתדירות ובעובי פחותים באופן משמעותי.
היתרונות האלו ברורים לאנשים רבים, וכמעט כל מי שמחפש היום טיפול הסרת שיער בלייזר יודע שהוא יצטרך לעבור, בממוצע, בין שישה לעשרה מפגשי טיפול, וגם לאחר שסדרת המפגשים תסתיים, עדיין יהיה עליהם לשוב למפגשי מעקב ותחזוקה לאורך השנים. זה לא מה שמטריד אותם.
השיקול היותר משמעותי של אנשים רבים הוא שיקול הכאב
גם גברים וגם נשים מחפשים את השיטות שישיגו להם את התוצאות הכי טובות עם הכי פחות כאב. אבל לפני שניכנס לשאלה אם אפשר היום לקבל טיפולי לייזר ללא כאב (ספוילר: בטח שאפשר), בואו נדבר שנייה על רמת הכאב (פחות חזק מצליפת גומייה) ועל הסיבות לכאב.
למה שיכאב?
הכאב של טיפולי לייזר, אם הוא מתרחש, קשור לגוון העור. המועמדים האידיאלים להסרת שיער בלייזר הם אנשים שיש להם שיער כהה ועור בהיר. אם גוון העור שלכם הוא איפה שהוא באמצע, אתם צריכים למצוא מרכז טיפולים שמתמחה בהסרת שיער בלייזר, עם מומחיות טיפול בסוג העור שלכם.
כדי לטפל באנשים עם עור כהה, נדרש אורך גל ארוך יותר מאורך הגל המשמש לטיפול באנשים עם עור בהיר. אז אם יש לכם עור כהה, נדרשת הפעלה של כוח לייזר גדול יותר, שגודל בהדרגה עם כל מפגש, ולכן עשוי להתלוות כאב קצת יותר משמעותי למהלך הטיפול.
אבל לפני שתברחו, חכו רגע. היום אפשר להיות יפים גם בלי שיכאב
מערכות לייזר מודרניות להסרת שיער זמינות בשיטות שונות, וחלק מהטיפולים כואבים יותר מאחרים, אבל בואו נבהיר משהו כבר מההתחלה: הכאב, בכל שיטה, ובכל סוג מכשיר, הוא מינימלי ביותר, וזאת עובדה אחת שצריכה להיות ברורה כבר מההתחלה.
עובדה שניה שחשוב להפנים היא שגם אם בהתחלה הטיפולים כואבים, ככל שתמשיכו להגיע למפגשי הטיפול, תשכחו שאי פעם נבהלתם מהכאב. אז בואו נראה מה מציעה כל שיטה, מהי רמת הכאב הנלווית לכל טיפול ובמיוחד איך אפשר לקבל טיפולי לייזר ללא כאב.
פעם, לפני שנים רבות, טיפולי לייזר כאבו באמת
כי המטפלים השתמשו במכשירי לייזר מיושנים שהיו כרוכים בהפעלת אנרגיית לייזר על אזור הטיפול, בטמפרטורה של 45-50 מעלות לכל זקיק שיער שטופל.
הטיפולים בעוצמה גבוהה זו גרמו לכאב אצל מטופלים רגישים יותר, במיוחד כשבטכנולוגיה המיושנת לא ניתן היה לבצע כיסוי מלא של משטח טיפול בכל מפגש, ונדרשו יותר טיפולים.
עם המכשירים הישנים לא היה ניתן לקבל טיפול לייזר ללא כאב, כי האנרגיה עברה כל פעם על משטח טיפול אחד, ולאחר הטיפול נמרח חומר קירור על האזור המטופל, על מנת לעזור בהקלת הכאב ומניעת הכוויות.
הכירו את מכשירי דיודה ויאג
בעוד שהליך פעימות האור המסורתי יכול לגרום לכאב בדרגות שונות, הליכי הסרת שיער עם לייזר אפשריים היום עם מכשירי דיודה ויאג, שנחשבים כיעילים יותר מבחינת אפשרויות טיפול גם על אנשים עם שיער בהיר, אבל הבונוס הוא טיפול לייזר ללא כאב.
שני המכשירים משתמשים בפעימות של אנרגיית אור שחודרת על פני העור, ומחממות את הזקיקים מתחת לעור עד שהם אינם מסוגלים להצמיח שיער חדש. ממש כמו פעם, רק בשיטה מתקדמת יותר ועם מינימום כאב.
אז בואו נראה איך זה עובד ולמה הטיפול פחות כואב
החום משבש את פיגמנט חלבון המלנין שיוצר את גוון השיער. המלנין מנפח וקורע את תאי הזקיק בתהליך שנשמע מפחיד, אבל במהלך כל הטיפול, ולמרות עוצמת החום המופעלת, העור נשאר קריר ונוח, מה שאי אפשר להשיג עם שיטות אחרות.
יתרון זה מושג באמצעות לייזרים עם מכשירי קירור מובנים שלא רק מונעים את הכאב, אלא מונעים גם תופעות לוואי של כוויות ואדמומית העור.
יש הבדל בין המכשירים?
ההבדל העיקרי בין מכשירי לייזר מסוג דיודה ויאג הוא שמכשירי דיודה משמשים לטיפול על עור בהיר, ואילו מכשירי יאג משמשים אך ורק על עור כהה. שני התהליכים בטוחים ומאושרים על ידי ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקאי, מה שמבטיח שהם עברו בדיקות קפדניות של יעילות ובטיחות.
מכשיר לייזר מסוג יאג פועל ברמת אנרגיה נמוכה יותר מאשר לייזר מסוג דיודה, כך שהוא בטוח יותר להפעלה על העור, אבל החיסרון הוא הסרת כמות נמוכה יותר של שיער במהלך כל מפגש. בסופו של דבר, טיפול בשיטת לייזר דיודה כרוך בשישה מפגשי טיפול, בעוד שטיפול במכשיר יאג כרוך בעשרה מפגשי טיפול ברוב המקרים.
במהלך כל מפגש, שני סוגי הלייזרים מטפלים באזורים שונים בהם נדרשת הסרת השיער, ובתוצאה הסופית שלהם, שניהם מסייעים למניעת צמיחת שיער לטווח הארוך.
אז מה השורה התחתונה פה?
אם אתם מחפשים טיפולי לייזר ללא כאב באיכות גבוהה, להסרת שיער עודף, שיטה זו עדיפה על פני שיטות אחרות להסרת שיער.
מכיוון שאתם הולכים לחיות עם התוצאות בשנים הקרובות, חשוב שתבחרו לפני הטיפול מרכז טיפולים שמעסיק אנשי מקצוע בתחום הרפואי, שעברו הכשרה להשתמש במכשירים החדשים מסוג יאג או דיודה, שהם מומחים בתחומם, ושהמקום נקי כמו שמרפאה צריכה להיות, כך שתוכלו לקבל את התוצאות הרצויות לכם, בלי חסרונות, אבל עם שפע יתרונות.